Αρχική σελίδα <Προσαρμογή phpBB <Επεκτάσεις <Εγκατάσταση επεκτάσεων

Εγκατάσταση των επεκτάσεων

Οι επεκτάσεις είναι πακέτα που μπορούν να φορτωθούν, τα οποία μπορούν να εγκατασταθούν σε μια πλατφόρμα phpBB για να προστεθούν νέες δυνατότητες και λειτουργίες. Οι επεκτάσεις είναι ο διάδοχος του MODs από το phpBB 3.1 και αποτελούν τεράστια βελτίωση. Με τις επεκτάσεις, δεν χρειάζεται πλέον να τροποποιείτε μια μόνο γραμμή κώδικα στο phpBB. Οι επεκτάσεις μεταφορτώνονται απλά στο διοικητικό συμβούλιο και ενεργοποιούνται μέσα στο ACP. Η ενημέρωση, απενεργοποίηση και κατάργηση των επεκτάσεων είναι εξίσου εύκολη στην εκτέλεση.
Εγκατάσταση επέκτασης

Μέσα στον κατάλογο του πίνακα του phpBB υπάρχει ένας φάκελος “ext”. Αυτή είναι η θέση όπου αποθηκεύονται όλες οι επεκτάσεις. Κάθε επέκταση ακολουθεί την ίδια ιεραρχία φακέλου, στην οποία οι επεκτάσεις ομαδοποιούνται σε φακέλους με το όνομα του πωλητή του συγγραφέα. Εάν κατεβάσατε μια επέκταση με την επωνυμία “foobar” από τον δημιουργό / πωλητή “acme” τότε θα μεταφορτωθεί στο “ext / acme / foobar”. Οποιεσδήποτε άλλες επεκτάσεις που δημιουργούνται από τον συγγραφέα / πωλητή “acme” θα αποθηκεύονται επίσης σε “ext / acme /”. Για παράδειγμα:

phpBB/
  ext/
   acme/
     foobar
   phpbb/
     boardrules
     boardannouncements

1. Κάντε λήψη και αποσυμπιέστε

Μόλις κατεβάσετε μια επέκταση, θα πρέπει να την ανασυσκευάσετε στον υπολογιστή σας, καθώς οι επεκτάσεις είναι συνήθως διαθέσιμες στη συμπιεσμένη μορφή αρχείου “zip”.

Στα Windows, για να αποσυμπιέσετε την επέκταση, απλά κάντε διπλό κλικ από την προβολή του Windows Explorer (για παράδειγμα αν έχετε κατεβάσει την επέκταση στα My Documents, θα ανοίξετε τα My Documents και κάντε διπλό κλικ στο αρχείο). Κάντε κλικ στο “Εξαγωγή όλων των αρχείων” στη γραμμή διευθύνσεων (Windows Vista, 7 και 8) ή στο μενού Εργασίες φακέλου (Windows XP) από το παράθυρο του Explorer και ακολουθήστε τις υποδείξεις.

Σε Mac, τα αρχεία συμπτυσσόμενων αρχείων αποσυνδέονται αυτόματα κατά τη λήψη από το Safari (αυτή η ρύθμιση μπορεί να απενεργοποιηθεί με την αφαίρεση του “Άνοιγμα ασφαλών αρχείων” στις προτιμήσεις του Safari) και μπορεί να προσπελαστεί μέσω της λίστας μεταφορτώσεων.
Σημείωση: Συνιστάται να εγκαθιστάτε επεκτάσεις μόνο από τη βάση δεδομένων προσαρμογής του phpBB σε ένα ζωντανό φόρουμ, καθώς αυτή είναι μια αξιόπιστη πηγή όπου όλες οι επεκτάσεις έχουν επικυρωθεί από την ομάδα προσαρμογών επέκτασης.

 

 

2. Ανεβάστε στο διοικητικό συμβούλιο σας

Για να ανεβάσετε αρχεία, ανοίξτε τον  υπολογιστή FTP (όπως FileZilla, CuteFTP, SmartFTP, κ.λπ. – ακόμα και μερικά προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο έχουν αυτή τη δυνατότητα) και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας. Γενικά, τα αρχεία που είναι προσβάσιμα από το κοινό θα βρίσκονται σε μια περιοχή που ονομάζεται “public_html” ή παρόμοια. Πλοηγηθείτε στο φάκελο του σκάφους σας. Σε αυτό το παράδειγμα θα εξετάσουμε τη μεταφορά της επέκτασης “acme / foobar”. Θα πρέπει να περιηγηθείτε στον κατάλογο “ext /” μόλις βρίσκεστε στο φάκελο του πίνακα.

Σύρετε το φάκελο “acme / foobar” στο φάκελο “ext” του προγράμματος-πελάτη FTP. Κανονικά θα υπάρχει ένα εικονίδιο μικρού φακέλου στο πρόγραμμα-πελάτη FTP (αυτό μπορεί να διαφέρει από πελάτη σε πελάτη) ακολουθούμενο από το όνομα του καταλόγου – εδώ θα πρέπει να σύρετε το αρχείο σε. Αν υπάρχει ήδη φάκελος “acme” μέσα στον φάκελο “ext”, απλά αντιγράψτε το φάκελο “foobar” σε “ext / acme /”.
3. Ενεργοποίηση

Μετά την μεταφόρτωση της επέκτασης, περιηγηθείτε στο ACP της πλακέτας για να προσαρμόσετε -> Διαχείριση επεκτάσεων. Θα πρέπει να δείτε την επεκταθείσα επέκταση που αναφέρθηκε πρόσφατα στην ενότητα “Απενεργοποιημένες επεκτάσεις”. Απλά κάντε κλικ στο κουμπί “Ενεργοποίηση” και η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε!
Ενημέρωση μιας επέκτασης

Η ενημέρωση μιας επέκτασης είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να ολοκληρωθεί σε μερικά απλά βήματα με ελάχιστη διακοπή στο διοικητικό σας συμβούλιο. Τα παρακάτω βήματα προϋποθέτουν ότι έχετε ήδη πραγματοποιήσει λήψη και αποσυμπιέσετε μια νέα έκδοση μιας υπάρχουσας επέκτασης που εκτελείται στον υπολογιστή σας.
1. Απενεργοποιήστε

Η απενεργοποίηση μιας επέκτασης θα την απενεργοποιήσει και θα την καταργήσει από το συμβούλιο σας. Εάν η επέκταση είναι κρίσιμη για τη λειτουργικότητα της πλατφόρμας, θα ήταν πιο ασφαλές να απενεργοποιήσετε την πλακέτα πριν εκτελέσετε αυτήν τη διαδικασία ενημέρωσης.
2. Διαγράψτε αρχεία επέκτασης

Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα FTP διαγράψτε τα αρχεία επέκτασης από το σύστημα αρχείων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε απλά να διαγράψετε ολόκληρο τον κατάλογο επέκτασης, ο οποίος θα αφαιρέσει όλα τα αρχεία του από το σύστημα αρχείων σας.
3. Μεταφορτώστε νέα αρχεία επέκτασης

Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα FTP, μεταφορτώστε τα νέα αρχεία επέκτασης (ή ολόκληρο τον κατάλογο επέκτασης) στη σωστή θέση.
4. Ενεργοποίηση

Μετά την μεταφόρτωση της επέκτασης, περιηγηθείτε στο ACP της πλακέτας για να προσαρμόσετε -> Διαχείριση επεκτάσεων. Θα πρέπει να δείτε την επεκταθείσα επέκταση που αναφέρθηκε πρόσφατα στην ενότητα “Απενεργοποιημένες επεκτάσεις”. Απλά κάντε κλικ στο κουμπί “Ενεργοποίηση” και η ενημέρωση έχει ολοκληρωθεί!

0 Comments

Leave a Comment