Περιγραφή : διαβάζοντας αυτό το άρθρο θα μάθετε το Πώς μπορείτε  να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε το δικό σας  Web Server. Για το phpBB.

Σκοπός

Αυτό το άρθρο επεξηγεί το μπορείτε  να εγκαταστήσετε ένα στον υπολογιστή σας (localhost), με το PHP, MySQL,  και το phpMyAdmin . αυτό το αρχείο θα σας δείξει πώς να χρησιμοποιήσετε το  XAMPP software. Το XAMPP είναι διαθέσιμο για πολλά συστήματα , οι συγκεκριμένες οδηγίες είναι καθαρά κι μόνο για Windows .

Προαπαιτούμενα

  • Ο υπολογιστής πρέπει να λειτούργει με  λειτουργικό σύστημα Windows XP, Vista ή Windows 7
  • Άμα έχετε εγκαταστήσει προηγούμενες  εκδόσεις από λειτουργικό web server ή MySQL παρακαλώ καταργήστε την εγκατάσταση ή κάντε του οριστική διακοπή για να μην δημιουργήσει κάποιο conflig.
  • Θα χρειαστείτε να κατεβάσετε το  XAMPP από εδώ here. Κατεβάστε την τελευταία έκδοση . χρειάζεστε την βασική έκδοση , EXE.

Εγκατάσταση

Αφού κατεβάσετε το  XAMPP από το παραπάνω link και τρέξτε την εγκατάσταση. Επιβεβαιώστε ότι θέλετε να τρέξετε την εγκατάσταση και αν εμφανιστεί κάποιο μήνυμα που αναφέρεται σε προειδοποίηση ασφάλειας .

θα σας εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο:

 

Επιλέξτε που θέλετε να εγκαταστήσετε το  XAMPP. Συνήθως  το C:\xampp  χρησιμοποιείτε και προτείνετε  . πατήστε , επόμενο  για να ξεκινήσει η εγκατάσταση.

Το XAMPP θα ξεκινήσει την αποσυμπίεση με τα απαραίτητα αρχεία για να ξεκινήσει η εγκατάσταση. Εξαρτάται από την ταχύτητα του υπολογιστή σας η διάρκεια της εγκατάστασης , συνήθως διαρκεί λίγα λεπτά περίπου  5-10 . Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση θα σας εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο

 

 

 

θα πρέπει να απαντήσετε σε ορισμένες ερωτήσεις με ναι και όχι ( Yes/No)  για να τελειώσει η εγκατάσταση. Δώστε τις παρακάτω απαντήσεις  (Προσοχή: ίσως διαφέρουν λίγο στην διατύπωση ). Χρησιμοποιήσετε  “y” και “n” για να απαντήσετε “yes” και “no.” πατώντας enter μετά.

 

Should Startmenu/Desktop Shortcuts be created: y
Should the XAMPP directory be moved: y
Should I make a portable XAMPP without drive letters? n

Πατήστε το Enter 2 φορές για να συνεχίσετε. Τώρα θα μεταφερθείτε σε ένα μενού επιλογών με διάφορες επιλογές . θέλουμε να επιλέξουμε το  “start XAMPP Control Panel”  πατήστε  1 και  Enter. Θα σας εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα:

 

 

Ρυθμίσεις

Πατήστε στο επόμενο  “Apache” και  “MySql.” Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε τα άλλα . “Running” θα εμφανιστεί δίπλα από κάθε επιλογή

Μετά, Μετά πρέπει να εγκαταστήσουμε το νεο MySQL user και database για το phpBB .

 

Έπειτα  στην επιλογή “MySql” πατήστε το Admin. Ο default browser θα ανοίξει σε συγκεκριμένη σελίδα. Αυτό είναι το phpMyAdmin και από εδώ θα δημιουργήσουμε μια νέα  database και νέο MySQL user.

στο πάνω μενου πατήστε στο Privileges κουμπί.

Μετά πατήστε  Add a new User

 

σε αυτην την σελίδα θα δημιουργήσετε νέο user. Εισάγετε το όνομα της database (username)  που θα χρησιμοποιήσετε . Για “Host,” επιλέξτε λίγο πιο χαμηλά την επιλογή  “local.”

 

Πατήστε έναν κωδικό της επιλογής σας . πιο κάτω στην σελίδα πατήστε στο next to Global privileges, επιλέξτε “Check All.” Και μετά το Go κουμπί. Θα πρεπει να σας εμφανιστεί ένα μήνυμα ότι δημιουργήσατε έναν νέο χρήστη.

Μετά πατήστε στο Databases στο πάνω μέρος.

 

Στο κάτω μέρος θα βρείτε το  “Create new database,” εκεί βαλτέ το όνομα της δικής ας database που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο phpBB. Στην σύνθεση κάτω επιλέξτε  “utf8_bin.” Και πατήστε  Create.

Θα πρέπει να εμφανιστεί μήνυμα το οποίο θα λέει ότι δημιουργήσατε επιτυχώς νέα database . Αυτό ήταν !  εγκαταστήσατε το δικό σας  Web Server. Για το phpBB.

Μετά στον υπολογιστή σας στο C:\xampp\htdocs. Δημιουργήστε ένα νέο όνομα με το directory να ονομάζετε phpbb. Αντιγράφτε τα αρχεία  phpBB σε αυτό το  directory. Μετά, ανοίξτε τον browser σας και πατήστε το URL:

https://localhost/phpbb

Για να ξεκινήσει η εγκατάσταση . όταν θα ζητήσει της πληροφορίες της database, χρησιμοποιήστε το database name , username, και  password που φτιάξαμε στα  παραπάνω βήματα .

 

 

Καλή διασκέδαση

 

0 Comments

Leave a Comment